1 Mart 2013 Cuma

UZAKDOĞU' NUN PIRLANTASI SİNGAPUR...

Sevgili seyir severler merhaba,

Çok güzel bir hafta geçirdiğimiz hayallar adası Bali'den ayrılma günü..Uçağımız erken saatte.. Sabah erken gitmemiz gerektiği içinde riske girmeyerek otelden havalanı transferi aldım..Bu nedenle de intikalde taksi pazarlığına gerek kalmadı..(135.000 Rp)

Yayınlarımda yaptığımız zorunlu harcama tutarlarını yazıyorum..özellikle ulaşım..çünkü ben kendim için yaptığım araştırmalarda bu tür bilgileri çok az bulabildim..Bu hem önümü görmek hem de bütçe yapabilmek için bana önemli gelmişti..Bu seyahatimle de ilgili bana sorulan geneldeki  ikinci cümle ne kadar harcadınız veya neye mal oldu gibi..dolaylı veya direk merak konusu..

Bu nedenle özel harcamalar (otel,yemek,alışveriş vb.) herkese göre farklı olabilir ..Dikkat ettiyseniz uzak durdum o paralardan..Bütçeyi kontrol eden kim olacaksa sizin seyirlerinizde  , eşine kota koymak onun görevi....))

Yazdıklarım ise sizin seyirlerinizde ihtiyacınız olabilecekler..

Otelden yaklaşık 20 dakika sürdü gidişimiz..Saat 07.15... günlerden cumartesi ama yollar feci trafikli..İyi ki zaman konusunda tedbirliyiz..
BALİ  HAVALİMANI  KAVŞAĞI






Havalimanı da tahminimden kalabalık çıktı..Kuyruklar,kontroller..Neyse herşey yolunda gitti ..Sorun yok..Uçakta zamanında kalktı ve seyirin başından beri merak ettiğimiz Singapur'a vardık..Bakalım nasıl bir şehir bizi bekliyor...

Bu arada Bali airport deniz kıyısında ve çok şirin bir havalanı..Denize girerken,güneşlenirken... uzaktan hep uçakların karaya konuşunu ve kalkışını izledik..Sizler için ; son bir kare karadan, bir kare de uçaktan aldım..




DENİZ KIYISINDA ÖZEL BİR HAVALİMANI

BALİ'DE KALKIŞTA  HAVALİMANINDAN SON GÖRÜNTÜ
Singapur havalanı tahminim gibi çıktı...Çok kalabalık..Ama tedbir almışlar..Her şey hızlı ilerliyor.. Güvenlik çok fazla üç kere kontrolden geçtik..Çokta güzel modern bir havalanı..Şu ana kadar Uzakdoğuda gördüğüm sekiz airport içinde en şık ve yeni havalanı..


SİNGAPUR AİRPORT ÇOK KALABALIK

SİNGAPUR AİRPORT ...... PASAPORT KONTROLA İNTİKAL

SİNGAPUR AİRPORT PİST BÖLGESİ

SİNGAPUR AİRPORT' DA  İLERLİYORUZ

SİNGAPUR AİRPORT ...ÇOK BÜYÜK VE MODERN ...

SİNGAPUR AİRPORT PASAPORT KONTROL

SİNGAPUR AİRPORT ÇIKIŞA İLERLİYORUZ


Sevgili seyir severler....Otelimizi seçerken dikkat ettiğim konuların başında ulaşım gelir..Niye derseniz..Hem zaman ,hem bütçe ,hemde sinir bozukluğu yaşamamak için....Bu tür uzun seyir planlamalarında başarı ayrıntıda yatar.. Mürettebata karşıda sorumluluk var..))

Sonuç itibariyle...Singapur'da iki gün kalacağımızdan şehir merkezinde ve metro ile ulaşabileceğimiz bir otel seçmiştim..Havalanında inince işaretler bizi Terminal 1( T1 ) metro bağlantısına götürdü..Ama bilet alacak yer yok..Herkes bindi..

Eeee.. Biz ne yapacağız..Etrafta danışmada yok..En iyisi binenlere sormak..Bilet içerde alınabiliyormu dedim.. Hep bir ağızdan binin binin ücretsiz dediler..Bindik ama o karışıklıkta valizin biri istasyonda kaldı..Tekrar inip alıp bindik ve aktarma metrosu kalktı..Biz ve  metro yolcuları  hep birlikte güldük ve rahatladık..Neşe saçıyoruz maşallah etrafa..))

Kardeşim bir yerde yazmaz mı insan..
T1 -T2 arası metro aktarması ücretsiz diye..
Nerden öğreneceğiz....Alooo...

İşte.. Sevgili seyir severler....
Bundan sonra benim blogumu okuyanlar bu stresi yaşamayacaklar..))

T2 'den de T3'e yürüyerek geçiyorsunuz.. T 3 'te ....Makinalardan günlük standart bilet (yeşil renkli kredi kartına benziyor) alıyorsunuz..1 Singapur  Doları( SGD) depozito alıyor..Yolda 2 SGD.. İnince makinadan depozitoyu alıyorsunuz unutmayın....Yol parası aslında gittiğiniz istasyonu tıkladığınızda size makina tarafından söyleniyor..Bizimkisi 2 SGD idi..

Bazı makinalar karton beyaz standart bilet veriyor ..10 cent depozitolu..Üç kere  kullanmazsan depozito alınmıyor ve  bu bilet 6 kere doldurulubiliyor.. 

Taksi aynı yere 25 SGD gidiyor..Trafiği cabası ve daha da pahalı olma(gece tarifesi-bekleme süresi vs.) ihtimali yüksek..Metro çok konforlu ,serin ve  aşırı kalabalık görmedik..3-4 dakikada bir var ve çok hızlı 25-30 dakikada vardık..tavsiye ederim...




METRO GEÇİŞİ

METRO İÇİN BİLGİ ŞEMASI





METRO HATLARI VE BİLGİ PANOSU..HAMİLE ,YAŞLI,SAKAT VE ÇOCUKLULARA YER VERİN..
Otele varmayı müteakip süratli bir duş alarak ... hemen yollara düştük....Otele kadar olan süreçte ilk intibamız çok temiz ve düzenli bir şehir bakalım tanıdıkça kararımız ne olacak..

Bu arada ..Siz seyir severlere biraz Singapur'u tanıtmam lazım..Sona koyuyordum daha önce ama...bu sefer çok kısa bilgi vereceğim ..Tanıdıktan sonra birlikte gezersek daha çok hoşunuza  gidebilir..

Singapur CumhuriyetiMalay Yarımadası'nın güney ucunda, Ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada devletidir. Kuzeyde Malezya'nın Johor Eyaleti, güneyde ise Endonezya'nın Riau Adaları ile çevrili, dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir. 

İngiltere'nin 1819 yılında İngiliz limanı kurmasıyla Singapur’un modern tarihi başladı. İngiliz sömürgesi altında Hindistan-Çin ticaret merkezi ve Güney Asya antrepo ticaret merkezi olmasıyla önem kazandı. 1963 yılında bağımsızlığını kazandı ve  Malezya ile birleşti. Ancak,  Singapur, 9 Ağustos 1965 tarihinde Malezya'dan da ayrıldı ve bağımsız bir cumhuriyet oldu. Singapur Cumhûriyeti parlamenter demokrasi sistemine dayanır.

Singapur Adasının uzunluğu, yaklaşık 43 km ve eni ise 22,5 km’dir.Arâzi alçak olup, ülkede tabiî kaynaklar hemen hemen hiç mevcut değildir.

Singapur’un 2006 yılının verilerine göre nüfusu yaklaşık olarak 4.484.000 kişidir. Bunun yaklaşık olarak 3.608.500'i Singapur'un yerleşik nüfusunu oluşturur. Nûfusun %76,8’ini Çin asıllılar, %13,9’unu Malaylar ve %7,9’unu Hintliler, gerisini de diğer azınlıklar meydana getirir.

Din bakımından halkın %42,5'i Budist, %14,9'u Müslüman, %14,6'sı Hıristiyan, %4'ü Hindu, %8,5'i ise Taoist ve geri kalan %0,7'si diğer dinleri oluşturur.

Eveet...Sevgili seyir severler...Dönelim tekrar bizim seyrimize...
Biz okuduk ve çalıştık..Sorduk soruşturduk.. Havalanında turizm information...Otelde resepsiyon görevlileriyle de yaptığımız koordineye göre gidilecek mekanları iki güne böldük.. 

İlk gün..Otelimize daha yakın bir bölgede olan " little İndia "," Sim Lim ","Bugis", "Suntec Tower Bölgesi","Marina bölgesi" gezilecek..

İkinci gün de; mesafe biraz daha açılarak "Orchard caddesi", "ChınaTown", "Clarke Quay" ," Merlion Park" ve tekraren "Marina bölgesi" gezilecek...Vakit kalırsada "Botanik bahçelerine" gideceğiz.. 






LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA..HİNT RESTAURANTI..
Little India , şehirin yapısal açıdan ve insan profili bakımından çok farklı bir bölgesi..Bu bölgede mistik bir hava var..Evlerin şekli,yapısı,insanların kılığı kıyafeti..bu şehire tezat ama şehirinde yaşayan bir kültürü..Sokakları temiz..İnsanları güleryüzlü..Birazda ekonomi olarak  görüyorlar bizleri... onunda etkisi olabilir..))

Hep merak ederdim ama ancak tavuk sipariş edebildik..Daha fazlasına cesaret edemedik.. Yemekleri herkes eliyle yiyordu..Yemekler acı sosluydu..İlginç bir deneme oldu..Kola sevmem ama bu yemekle gayet güzel gitti..Hint mutfağını sevenlere engel olmayayım..))





HİNT USULÜ TAVUK DENEDİK..

DİĞER TÜRLÜ HİNT USULÜ TAVUK 

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA'DA BİR TANIDIK..

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA

LITTLE INDIA TANITIM PANOSU..
Sevgili seyir severler,

İkinci durağımız ünlü Sim Lim plaza.. Bu bina elektronik  alışverişin merkezi imiş..Dükkan dükkan dolaşmaya kalksanız bir haftada bitiremezsiniz..Birazda ilginize bağlı ..Biz çok kalmadık..
Ama yakın tanıdıklarımdan (hadi birini söyliyeyim Kayınbiraderim Caner )birkaç kişi biliyorum burada çoook zaman geçirirdi ...



SIM LIM SQUARE

SIM LIM SQUARE

SIM LIM SQUARE

SIM LIM SQUARE

SIM LIM SQUARE

Sevgili seyir severler,

Sim Lim Plazadan çıkar çıkmaz biraz ilerde...Üçüncü durağımız ünlü Bugis bölgesi.. Bu bölge alışverişin merkezi imiş..Kalabalıktan zaten doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz..




İNDİRİM VAR..BEDENİNİZİ SEÇİN..

KALMAYABİLİR...

BUGİS ÇARŞISI

BUGİS

SUSAYANLARA..



Sevgili seyir severler,

Üçüncü durağımız olan ünlü Bugis bölgesinden de çıkmayı müteakip.. Plazalar bölgesine doğru yürüdük..Yürürken bu şehiri sevmemek mümkün değil..Her yer temiz..Her köşe düşünülmüş..Her alan değerlendirilmiş..Evler bakımlı..Yollar ve parklar bakımlı..

Her caddenin  ve  sokağın levhası var..Harita ile de uyumlu..Çook sevdim bu şehri...

Şöyle tasvir edeyim..Bizim Nişantaşı, Şişli, Bağdat ve Beyoğlu  caddesinin bir arada olduğu bir şehir..Her yer .. Bütün caddeler AVM ,restaurant ,cafe ve mağazalarla dolu..

İnsanlar çok şık..Bütün kızlar moda dergisinden çıkmış gibi... çok güzel diyemeyeceğim ama hepsi bakımlı...Erkeklerde aşağı kalmaz..Bu kadar yer dolaştık bu bölgede...böyle bir toplum ve şehir  görmedim..


HER YER GÜZEL..

ŞEHİRDE.... ESKİ-YENİ / BÜYÜK -KÜÇÜK.... BİR AHENKLE KORUNMUŞ..

ESTETİK HEP ÖN PLANDA..

YEŞİL ÖRTÜ MUTLAKA VAR..

ÜNLÜ RAFFLES OTEL..
PLAZALAR BÖLGESİ

PLAZALAR BÖLGESİ

BİR TANIDIK..

ÇİNLİ TANTANACILAR..NEW YEARS NEDENİYLE TRAMPET VE ZİL ÇALARAK DOLAŞIYORLAR..



TAMİRAT VAR ...AMA FARKEDİYORMUSUNUZ..

ACIKANLARA..

BAŞKA BİR AVM

DİĞER BİR AVM

AVM LER ARASI BAĞLANTI VAR.

HER PLAZA GİRİŞİ AVM OLARAK DÜZENLENMİŞ..BU ŞEHİRE VE BİNALARA ,CADDELERE CAN VERMİŞ..

AVM AMA ....HEPSİNİN  AYRI BİR RUHU  VE  KONSEPTİ VAR

BAŞKA BİR AVM

EVLİLİK VE SEROMONİSİ NE ÇOK ÖNEM VERİYORLAR..


AVM   

Sevgili seyir severler,

Bugün muhteşem bir performansla ve metro desteği ile Singapur'un neredeyse yarısını yürüdük.. Singapuru başka türlü dolaşmayı önermem zaten..Son durağımız ünlü Marina bölgesi.. Bu bölge hem alışveriş hem de görsel show  merkezi imiş..

Önce Singapur Flyer (dönme dolap) parkına ,bilahare  sanat bilimleri müzesine bağlayan meşhur köprülerinden geçerek "Marina Bay Sands"AVM ye geçtik..

Geldiğimizde saat 20.00 civarıydı ve manzara olağanüstü etkileyiciydi..lazer gösterisi güzeldi....

Işıklar şehri Singapur...

Yaşanacak güzel butik bir şehir... ama burada keyifle ve zevkle  yaşamak istiyorsanız iyi para kazanmanız lazım..Pahalı bir şehir..Eeee..Ne derler...Zevkin bedeli olmaz...

Ben iki gün planladım ..Fazla kendimi kaptırmayayım bu şehire diye...))






HER AKŞAM  LAZER GÖSTERİSİNİN  YAPILDIĞI  BÖLÜM..

BUGÜNE KADAR ÇEKTİĞİM EN BAŞARILI GECE MANZARASI FOTOĞRAFI ..BEĞENDİNİZMİ..

SINGAPUR FLYER

MANTI BENZERİ HAMUR AÇAN ÇİNLİLER

BU İNSANLARDA YEMEK İÇİN KUYRUKTA BEKLİYORLAR..

BİZİM CAFE..))


YORULANLARA KAHVE MOLASI..

PARA HARCAMAK İSTEYENLER İÇİN...


Sevgili seyir severler,

Sabah saat altıdan beri yollardayız..Ama çok keyif aldığımız muhteşem bir gün yaşadık.. Aklımız yarınki güzel günde ama vücudumuzda artık istirahat diye çekiştiriyor..

Marina bölgesinden metroya binerek doğru otele gidiyoruz..Saat 11.00 ama metroda sanki defile var..Bütün hanımlar bizim bayanların günlere ,kermeslere,düğüne, derneğe  giderken giyindiği gibi..Topuklu ayakkabılar,dore -saten vb. parlak elbiseler ,takılar makyajlar..Erkekler keten takımlar,tarz blucinler, marka gömlekler,saçlar jöleli ..

Yarın daha dikkali giyinmeye karar verdik..))

Herkese iyi geceler...Singapur bölüm iki'de görüşmek üzere...

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...
Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa...


2 yorum:

  1. Bu ülkeye bayıldım tam benlikmiş! Peki alışveriş ve genel anlamda yeme içme pahalı mı? çünkü genelde singapurdan pahalı diye herkes çekiniyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir şehir ama pahalı bir yer..Yanlış ifade etmiş olmayayım..Daha doğrusu her bütçeye uygun yerler var..Sen yine de önceden burası için biraz tasarruf yapıp sonra gel..))))

    YanıtlaSil