19 Şubat 2013 Salı

Kuala Lumpur'dan avara...Yeni rota "Güney Yarımküre "...

Sevgili seyir severler merhaba,

Bugün KL 'deki son günümüz..Aslında yakındaki Meleka isimli sahil şehirinin çok methini duyduk (E. Akkuş'tan)ama ilk gün uzun yol, dün uzun yol artık gözümüz döndü ..Zamanımızda kalmadı ve onun yerine araştırıp / okuyup yapamadığımız şehir turuna karar verdik.. 

Şehirle ilgili merakınızı hissediyorum..Sizinde bu kararı daha çok seveceğinizi düşündüm...))

Aslında çok yer var ama şehirde mutlaka görülmesi tavsiye olunan birkaç yer var..Yerel pazarlar, Çin mahallesi,  Merdeka Meydanı, Tun Abdul Razak Milli Parkı (Botanik bahçeler ve  Müzeler) bölümü...

Metro ile  " Masjıd Jamek" durağına geldik..O bölgedeki yerel pazarları gezdik..Bizdeki pazarlardan bir farkı yok..Sadece insanlar farklı ve genel durum kapalı bayanların tercih ettiği bir yer...Moda sorunu yok..)))


METRO EN HIZLI VE RAHAT ULAŞIM

MASJID JAMEK DURAĞINDA İNDİK..

O BÖLGEDEKİ YEREL PAZAR

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  KESİTLER

YEREL PAZARDAN  MERDEKA  MEYDANINA GEÇİYORUZ..

YEREL PAZARDAN  MERDEKA MEYDANINA GEÇİŞTE BİR MAĞAZA..

DENEMEDİK AMA ÇOK GÜZELMİŞ YEMEKLERİ..ÖNÜNDEKİ BİR ADAM İŞARET DİLİYLE SÖYLEDİ...))


Merdeka Meydanı bakımlı ve gösterişli bir alan ..Tarihi yapılarıda güzel korumuşlar..Bu tarihi binalar colonial tarzda yapılmış ve bölgeye güzel bir hava vermiş.Burada ki gezimiz sırasında KL City Gallery bulmamız bir mucize oldu bize...Giriş ücretsiz ve çok hoş hazırlanmış bir tanıtım merkezi.. Hem Malezya hem de KL 'nin tanıtımını görsel ve medya ürünleri ile çok başarılı bir şekilde yapmışlar..Biz de şehir gezimizde doktrine olduk ve bilinçlendik..Tavsiyem burası KL 'ye  yapacağınız seyirlerde ilk gün ve ilk geleceğiniz yer olsun..Buradan sonra daha rahat karar verebilirsiniz..nereleri göreceğinize...Buradan edindiğimiz bilgiye göre old city ve Merdeka Meydanı bölgesinde toplam 40 önemli yer var..

Bloger notu; Tayland 'tan sonra buradaki insanlar bize daha mutsuz geldi..Pek gülmüyorlar..Ama bugün ki old city tur bölgemizdeki turizm görevlileri  (özellikle KL City Gallery) daha canlı ve gülmeye gayretli gibiler..




MERDEKA MEYDAN GİRİŞİNE YAKLAŞTIK..

SULTAN ABDUL SAMED BİNASI

HÜKÜMET BİNASI

MERDEKA MEYDANI

MERDEKA MEYDANINDA BLOGER

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ ..HEDİYELİK EŞYA ÜRETİM  BÖLÜMÜ..

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ HEDİYELİK EŞYA BÖLÜMÜ

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

HAPPY CHINESE NEW YEARS..

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 

KUALA LUMPUR CİTY GALERİ 



KL Center turumuz sonrasında hem daha bilinçlendik hem de şehiri daha iyi tanıtan ve yol bulmamıza yardımcı harita edindik..

Haritamız yardımıyla hemen karşısındaki köprüden geçerek Çin mahallesine girdik..

Burada 4-5 yol  ve bir kapalı pazar(Central Market) var ..hepsini dolaştık...

1916 yapımı evler ve o dönem mimarisini yansıtan yapıları gördük ve tabiiki sizin için resimledim...))

Yine bu bölgede görülmesi gerekli 17 yer var..KL City Galeriden broşürünüzü alarak buraları görebilirsiniz...







ÇİN MAHALLESİNE GEÇTİĞİMİZ KÖPRÜ ARKADA KUBBESİ GÖZÜKEN MASJİD JAMEK

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ


ÇİN MAHALLESİ




ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİ

ÇİN MAHALLESİNDEN  PARKA DOĞRU İLERLİYORUZ..






Haritamıza göre şehirin yan tarafında oldukça geniş bir alanı kapsayan yeşil alana (Tun Abdul Razak Milli Parkı)geçtik..Burada çeşitli kurumların müzeleri(İslamic center,İslamic Art  museum,Police museum,Tun Abdul Razak museum) ,şehirin ünlü bir camisi (National Mosque), büyük bir kuş parkı,milli planetarium,orkide ve çin gülü bahçesini,kelebek  parkını gezdik ve resimledik..Zamanımız kalmadığından geyik parkı ve göl bölgesini ve oradaki diğer bahçeleri bazı müzeleri gezemedik..Bu bölgede 15 önemli yer var..Artık göremediklerimizi sizden öğreniriz...))







KTMB HQ

KL İSTASYONU


ISLAMIC CENTER

MİLLİ CAMİ ÖNDEN GÖRÜNÜŞ

ISLAM SANAT MÜZESİ












Bu kelebek parkını gezerken bir anım canlandı gözümde sizlerlede paylaşayım..Yıl 1974..13 yaşındayım ve  Deniz Lisesi mülakatı için sırada bekliyoruz ..Herkes çok heyecanlı ..Çıkanlara hemen soruluyor neler soruyorlar diye..
Birisi bana hobilerin ne dediler diye söyledi..Yanımda da Tuncay ağabeyim var..Tam o sırada beni içeri çağırdılar..Ağabeyimde  bana.. sakın heyecan yapma ne sorarlarsa... birşeyler  söyle ... tutuk olma heyecanlanma.. filan diye moral verdi.
Ben girdim içeri mülakata....Sonradan  Edebiyat öğretmenimiz olduğunu öğrendiğim Arif Sezik benim mülakatımı yaptı..Bir kaç soru sordu hepsini ciddiyetle teklemeden cevapladım..
Son sorusu hobin varmı oldu..Benden cevap ..var efendim..neler söyle bakayım dedi..anahtarlık,pul ve kelebek kolleksiyonu diye aklıma gelen üç şeyi söyledim..
Arif öğretmen ..Vay canına kelebek ha..söyle bakalım en kıymetli kelebek hangisi demesinmi..Bende tembih almışım ağabeyimden..hiç duraklamadan ..mavi benekli Afrika kelebeği dedim..
Arif öğretmen bastı kahkayı..vay uyanık ..oğlum bu ne medeni cesaret böyle..sen bahriyeli olmuşsun bile hadi geçtin mülakatı dedi....
Allah uzun ömür versin Arif Sezik öğretmenimizi sevmeyen yoktur..Bütün öğretmenlerimizden olduğu gibi ondan da çok kıymetli eğitim aldık..Sağolsunlar..Kendisine saygı ve sevgilerimi sunuyorum..
Bu kelebek parkının satış bölümünde bir sürü kelebek tabloları var...
Baktım burada hep kıymetsiz sıradan mavi kelebekler..

Mavi benekli Afrika kelebeğini göremedim..))






MİLLİ CAMİİ  ARKADAN GÖRÜNÜŞ


Bu kadar yer gezdikten sonra tabiiki pilimiz bitti ve doğruca otele gidip akşam yemeğine gidebilecek enerjiyi toplamak üzere dinlendik.

Akşam yemeğini nerede yeriz..Düşünmeye bile gerek yok...Üç gündür gezdiğimiz KL de en beğendiğimiz yer olan Bukit Bingtam caddesine ..Bu bölge hem ortamı hemde insanları ile bize daha hoş geldi..Pavillion AVM de yiyecek katı oldukça fazla seçenek sunuyor..Sizlerede tavsiye ederim..













Kısaca özetlemek gerekirse KL şehir içinde dört gezilecek bölge var..zamanınıza ve ilgi alanınıza göre siz belirleyin gideceğiniz yeri veya yerleri..

1. Bukit Bintang alışveriş bölgesi-Petronas ikiz kuleleri bölgesi..(4-5 saat)
2. Old town bölgesi ve Merdeka Meydanı ile KL City Galeri (3-4 saat)
3. China Town (3-4 saat)
4.Tun Abdul Razzak prk ve müzeler bölgesi (5-6 saat)

Malezya ve KL seyahatimizde tamamlandı..Blog sloganımızı hatırlayalım...Üç gün liman ve dördüncü gün seyir...Sabah erken saatte uçağımız var..Nereye.. Güney Yarımküreye .....Endonezya ve Başkent Cakarta'ya..Dünyanın en kalabalık adasındaki 10 milyonluk bir şehire...

Eveett..Sevgili seyir severler...Yarın hep beraber Güney yarımküreye geçiyoruz..Kışlıkları çıkarın ..Mayonuzu almayı ve güneş kreminizi sürmeyi unutmayın..)))

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...
Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..


4 yorum:

  1. Ubud köyü oranın en eski ve ilginç köylerinden ama sanırım artik eski sakinliği kalmamıştır diye tahmin ediyorum. Monkey forest buranın yakınında. O adada çok güzel bir puro tutumu yetişiyor ve hollandaya gönderiliyor. Orada puroya çevrilip dünyaya dağıtılıyor. puro merakınız varsa adı" Ramayana" olması lazim. orada da ucuza satılıyor. Alma ve taşıma imkanınız var ise 3 boyutlu ahşap tablo köylerde çok ucuz. Adını hatırlamıyorum köylerden birisinde direkt birinci elden satılıyor. 100 dolardan başlıyor. Ben 50 dolara almıştım cilasiz burada cilalatmistim. Diğer husulari size mail atayım. Kintamani golü ve yanardağı.da çok guzel. Akşamları Kuta bölgesinde Genelde Avusralyalilarin takıldığı bar var( hani şu 10 yil önce bomba patladı çok kisi vefat etmişti iste orası. diğer gideceğiniz yerlerle ilgili size maille.bildiklerimi aktarayım. Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Hasan Kardeşim..Sağol ve varol..Muhteşem yararlı bu bilgiler..Şu Avustralyalıların barı Kutanın neresinde..Beach Walk AVM tarafında deniz kıyısındamı yoksa barlar sokağı gibi olan iç tarafta Kuta Meydanı yolundamı..slm svg..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Kuta da Paddy's Club diye geçiyor. Googlede yazarsanız adresi çıkıyor. plaj tarafında diye hatırlıyorum
    Bali de Ramayana destaninin sergilendiği eski tapınaklar var. Guzel show. Yerel kıyafetleri ile.
    Çok guzel likorleri var. Coconat liköru, çikolata liköru var barlarda ve marketlerde.
    Yengeç yemenizi tavsiye ederim çok iri ve lezzetli, ucuz.
    Maymun ormanina gittiğinizde yanınıza büyük çanta almayın. Yada ormanı gezerken çanta veya paketinizi kiyafetinizin altına gizleyin elinizde veya omuzunuzda bir sey olmasın maymunlar meraklı olduklarından elinizdeki muz dan çok çantanızı merak ederler. Sonra orman içinde peşinden koşmak zorunda kalırsınız. Normalde ide zararsizdirlar yanınızda muz ile gidin gerçi orman girişinde köylüler satıyor.

    YanıtlaSil