18 Şubat 2013 Pazartesi

Kuala Lumpur'dan sevgilerimle..Değişik yerler keşfettim sizin için..

Sevgili seyir severler merhaba,

Kuala Lumpur'daki ikinci günümüzde ilk durağımız metro hattı ile ulaşabileceğimiz bir ünlü tapınak..İsmi Batu Cave..

KL Sentral metro istasyonuna geldik..Turizm danışmadan şehir ve gezilecek yerlerle ilgili bilgi birde şehir haritası aldık..Sonra..Metro hatlarından hangisi ile gideceğimizi teyit ettik ve yaklaşık 30 dakika yolculuk sonrası Batu Cave vardık...(bilet kişi başı bir ringit ama dönüş iki ringit)
Giderken metroda bayan  için pembe özel vagonlar ve vagonlarda uyulması gereken resimli kural ikazları dikkatimi çekti..Sizin için fotoğrafladım..))

Revaçta bir yer bayağı turist var..Genelde tur arabalarıda buraya geliyor..gördüğüm kadarı ile ..Tur reklamını görmüştüm..Kişi başı 60 ringit..Ben sizi çok daha ucuza getirip götürüyorum..Kişibaşı 3 ringit..)))

İndiğinizde sol tarafta bir tapınak ve maymunlar göreceksiniz bir de yeşil dev bir kutsal  heykel..sağ tarafta başka bir merdivenle çıkılan tapınak var..bunlar inince karşılaşacaklarınız.. sağdan devam edince sol tarafta sanat ve foto alanı denilen bir yer var girmenize gerek yok..Boşa para ..Zaten giriş 10 yazıyor 15 istiyorlar..su kenarı ağaçlıklı bir alan..devam edin 100 metre sonra esas yere ulaşacaksınız..Bir dağa çıkan dik bir merdiven 700 basamak deniliyor ..saymadım..Batu Cave orası..

Merdivenlerde bolca maymun göreceksiniz..Çıkarken ve inerken dikkatli olun .. Çok dik..mağara geniş ve birkaç tapınak var..Yerel ziyaretçilerin tamamı Hintli..Burası Hintliler  ve Budistler  için  kutsal bir yer..Ama çok pis bir yer..Her yere çöp atılmış..Niye toplamazlar veya atarlar...Giriş ücretsiz..

Vaktiniz olursa gelin derim..Süre olarak 4 -5 saat alır..Doğa harikası bir mağaranın köşelerinde tapınaklar..Önerim kişiseldir herkese her yer değişik gelebilir..))

Dönüşte Genting Hıghlands için monoraile bindik.. Son durak TITIWANGSA  Durağında indik..İnince sol tarafta otobüs durağı var.

Biz 13.40 da geldik saat 15.00 e bilet var..Etrafta beklemeye pek müsait değil gibi geldi..Hemen Türk zekası ile ayakta gitmeye razı olduğumuzu söyledim..Adamlar şaşırdı ama kabul etti ve bizde 14.00 arabasıyla bir buçuk saatlik yolculuğumuza başladık.

Giderken, otobüsün içi farklı ve yanlarda olan yüksek kenarlarına oturduk yorulmadık..

Masraflar iki kişi metro ile gidiş dönüş 10 ringit,otobüs 24 ringit toplam 34 ringit ödeyeceksiniz.. tur alırsanız 120 ringit ödersiniz..Önerimi dinleyin....Karlı çıkın..))

Genting Hıghlands yolu muhteşem güzel..Her yer yeşillikler içinde 70 km gidiliyor..Uludağ gibi bir yere çıkılıyor.Dağ başını oteller grubu düzenlemiş..

Yolda yağmur yağmaya başladı..İndiğimiz yer ( son durak)dağın tepesi ve hava serindi..

Sevgili seyir severler ...İner inmez dönüş bileti almanızı tavsiye ederim .. Biz indiğimizde saat 15.30 idi..Satılan bilet 18.00 otobüsü içindi..Biraz sonra gelip 19.00 için bilet aldım..Bilet bitti olur ..o kadar yol taksi ile biraz masraflı olabilir..))
İçerisi ana baba günü..(google translation bakalım bunu nasıl çevirecek ) Çocuğunu alan buraya gelmiş..Burası alışveriş mağazaları,yeme-içme yerleri ve kapalı bir lunapark alanı..Show grupları sahne yapıyor..Eğlenceli bir yer..Ortada fazla beyaz insan  görmedim..Genelde sarı ve esmer..

Gazino bölümüne geçince gözüm düştü..Oldukça geniş 5-6 salon ve her yer oyun  masası ve  makinalar  .. canlı oyun masaları çok ilginçti  …. Çin filmlerindeki sahneleri gözümle gördüm..Her masanın başında onlarca adam ve kadın ..Çoğu rulet ..Kağıt oyunlarıda var..Yüzlercede oyun makinası..Hepside dolu..

İlginç birgün oldu bize…Şehir içi ulaşımı ve otobüs süresi yaklaşık 3 saat dönüş sürenizi ve burada kalmayı düşündüğünüz süreyide hesaplayarak  düşünün ….. Burayı gezi planınıza alacaksanız zamanınızı iyi planlamanız lazım..

Dönüşte artık bir yere gidecek halimiz kalmadı..Bol resim koydum yine sizler için..

KL 'den şimdilik herkese iyi geceler..

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...

Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..




BATU CAVE GİRİŞİ



KL SENTRAL'DA  BATU CAVE İÇİN BİLET ALACAĞINIZ YER

BAYANLARA  ÖZEL  VAGON




DÖRDÜNCÜSÜ SAKIZ ÇİĞNENMEZ BENİ EN ÇOK BEŞ ZORLADI..











BATU CAVE YOL ÜSTÜ SATICILAR VE MÜŞTERİLER

BATU CAVE YEŞİL DEV ..


BATU CAVE GİRİŞİ














BATU CAVE HATIRASI

HER YER MAYMUN

HİNTLİ DİN GÖREVLİSİ

BATU CAVE (MAĞARANIN GİRİŞİ)

HİNT MÜZİĞİ ÇALAN TABLOLAR

BATU CAVE TAPINAKLARINDAN

MAĞARANIN ÜSTÜ

TAPINAK GÖREVLİLERİ

TAPINAKTAN ENSTANTANE

BAŞKA BİR TAPINAK

BATU CAVE DİĞER BİR AÇIDAN

BENDE KENDİMİ KUTSATTIM..ÜCRETİ MUKABİLİ TABİİ..

BATU CAVE HATIRASI

DIŞARIDAN GÖRSENİZ YETER..BENCE..

İŞTE  İÇERİSİ..

BENDEN 15 RİNGİT İSTEDİ...BÜYÜK BEDEN GÖRDÜ HERHALDE...))



GENTING HIGHLANDS YOLU

GENTING HIGHLANDS



GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS..ADAMLAR EKSİ BEŞ DERECE YER YAPMIŞLAR PARAYLA GEZDİRİYORLAR..

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

GENTING HIGHLANDS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder