13 Ocak 2013 Pazar

Seyir hazırlığı (son gün)


Merhaba seyir severler,

İlk limanımız Tayland...İlk iskelede Bangkok....

Bir çoğumuz duymuşuzdur ama hiç merak ettinizmi ? Tayland ne demek...
Güneydoğu Asya'da hızla gelişen bu ülke "Özgürlerin ülkesi" veya "Tebessümler ülkesi " olarak bilinir..

Taylandlılar(Taylar),ülkeleri ile gurur duyan ,yumuşak başlı,misafirperver insanlar...O bölgede bugüne kadar hiç sömürge olmamamış olan  tek ülke...Halkının %90 'ı budist...Bu nedenle barışsever ve hoşgörü sahibi insanlar..
.
Tayland resmi adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Sınırları batıda Burma (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ülkeleri ile bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.
Tayland 513.120 km² yüzölçümü ile Dünya'nın en büyük 51. ülkesidir. Nüfusu ise yaklaşık 67 milyondur ve bu Tayland'ı Dünya'nın en kalabalık 20. ülkesi yapmaktadır. Etnik Tayların yanı sıra ÇinKhmerLaos ve Malay kökenli halklar da Tayland'da yaşamaktadır.
Ülkenin resmi dili Taycadır. Nüfusun % 95 lik bir bölümü Budizm dinine mensuptur. 
Tayland krallığı Parlamenter Monarşi ile yönetilmektedir. 1946 yılından beri tahtta bulunan ve IX. Rama olarak da bilinen kral Bhumibol Adulyadej devlet başkanı ve silahlı kuvvetler başkanı unvanlarına sahiptir. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok'tur.
Ülke tarihi 5000 yıl geriye kadar takip edilebiliyor..Bilinen ilk krallık "Lana Krallığı(Bir Milyon Pirinç Tarlası Ülkesi"1260 yılında kurulmuş ve ilk başkentleri sırasıyla Chaing Rai , Chaing Mai ,Angkor, Sukhothai, Ayutthaya olmuş..1767 de komşuları Birmanya tarafından başkent Ayutthaya talan edilir ve başkent Bangkok olur..1932 de Siyam olan ülke adı Tayland olarak değiştirilir..

Ülkelerinin kuzeyi balta girmemiş ormanlar,fil eğitim kampları,orkide tarlaları ,çok eski adetlere göre yaşayan dağ kabileleri ile muhteşem güzellikler içeriyor..

Orta bölgeler; uçsuz bucaksız gözüken pirinç tarlaları,bölgeye has eşi benzeri görülmeyen hayvanların yaşadığı yerler...Ayrıca, eski başkentleri olan Sukhothai ve Ayutthaya şehir kalıntıları ile bezenmiş...

Güney ise dillere destan deniz ,güneş,kumsal ve eğlence mekanları ..... Phuket,Koh Samui,Koh Phi Phi  gibi...

İklim koşulları hepsi turizme uygun üç dönem içeriyor..Mart - Mayıs en sıcak dönem,Haziran-Ekim her gün öğleden sonra 1-2 saat muson mevsimi yağışlı dönem,Kasım-Şubat dönemi sıcaklık açısından  en uygun mevsim ...

Evett; hazırlıklar  yapıldı,kısaca seyir hazırlığı yazılarımla  hem sizleri hemde kendimizi  Tayland için  hazırladım..valizler hazır..program şu ....

İstanbul trafiği için en uygun haltarzı olan ... denizotobüsü ile Bostancı'dan Bakırköy' e geçiş  (45 dakika),taksi ile Atatürk Havalimanına intikal (15 dakika),bilet ve valiz işlemlerinden sonra Milenium Lounge 'da seyir öncesi ilk keyif ...

Kısmetse bir sonraki yazımı Bangkok'tan yazacağım.. 

Sevgi çemberi ile bizleri yolcu eden dostlarımıza ve tüm sevenlerimize  selamlarımızla....

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle...Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..

4 yorum:

  1. Yemeklerinizi sokak büfelerinden yemenizi tavsiye ediyorum hem nefis hem de neredeyse bedava..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim Serdar alındı anlaşıldı..Senin için özel birkaç fotoda göndereceğim..Şimdilik hoşçakal..

      Sil
  2. foto isteriz, foto isteriz.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferhancığım hücumbotçu olduğun nasıl belli..hareket istiyorsun..planlı tasmo yarına..ani tasmo havaalanında vakit olursa..))Hoşçakal..

      Sil