25 Ocak 2013 Cuma

Bangkok'tan sevgiler (2)...


Sevgili seyir severler merhaba,

Bugün yine güneşli bir Bangkok günü..Vücudumuz bizi Türkiye'ye göre yaşamaya zorluyor..

Buraya göre geç (saat 11.00),oraya görede erken bir saatte (06.00)uyandık..halbuki biz buraya göre normal bir saatte yatmıştık..fazladan birkaç saat daha istirahat etmiş olduk..))

Bu sabah kahvaltıyı otelde değil yolumuz üstü Ricky cafede yaptık..Kahvaltı türlerinden bize en uygunu olan peynirli omletle...Yanında early grey çay..Nerede mis gibi tomurcuk..)) (300 THB hesap ödedim)

Bu oteli tercih nedenlerimizden en önemlisi " old city " gezilerimize uygun konumda olmasıydı..

Kahvaltı sonrası "grand palace" a doğru intikale geçtik.. Tabii yürüyerek...20 dakika sonra ulaştık..İnanılmaz bir kalabalık..Yerli ,yabancı turistler,talebeler iğne atsan düşmez sanki.. 
Grand Place bence bir gün vaktiniz varsa Bangkok'ta gidilecek tek yer..Burada giriş için bazı kurallar olduğunu hatırlatmam lazım.. Burası her gün saat 08.30- 15.30 arası açık...Erkek ve bayan kolsuz tişörtle ve şortlu alınmıyor..Bilmeyenler için girişte gömlek ve pantolon kiralama yapılıyor..İşportacılarda benzer basit ürünler satıyor ..Dert etmeyin...Buradaki temel kural bu ..Sorun varsa çözülür...

Giriş için kişi başı 500 THB bilet ücreti vererek çok etkileci bir ortama geçiş yaptık...
Filmlerde gördüğümüz uzakdoğu mimarisi , heryerde el emeği ve göznuru işçilik ve muazzam bir maliyet..Birçok  yer altından...Pırıl pırıl görüntüsü ve sanatsal zenginlikleriyle belkide Asya'nın en etkileyici eserlerinden...

Burası aslında Zümrüt Buda olarakta isimlendirilen "Wat Phra Kaev "ile " Büyük Saray" ın birleşik kompleksi...

Wat Phra Kaev; Budist kutsal kitaplarının kütüphanesi, Kraliyet tapınağı, Kraliyet mozolesi, Kütüphane ek binası , Dua salonu ile Zümrüt Buda kutsal evinden oluşmakta...
Zümrüt Buda , yeşim taşından yapılmış 66 cm boyu ile çok küçük ama Tay halkının en saygı gösterdiği Buda...

Büyük saray bölümü; halen kraliyet soyu olan Chakkri Hanedanlığının ilk kralı olan 1. Rama tarafından yaptırılan ve iki muhteşem tahtın bulunduğu " taht sarayı" , ölen kralların küllerinin saklandığı " Büyük Saray Salonu" , kralların yakılmadan önce bekletildiği "Dusit Salonu" , kralların kullandığı "Giyinme Salonu" , 11 inci y.y. dan itibaren eserlerin sergilendiği müzelerden oluşmakta....

Saat 16.00 da zor tamamladığımız " Grand Palace" turumuzdan perişan çıktık..
Bu gezi için unutmamanız gereken sabah erken gelinecek ve güneşe kalınmayacak, acele etmeden yavaş yavaş gezilecek, mutlaka güneş kremi kullanılacak , şapka takılacak ,su alınacak...Gelmeden önce mutlaka bu birleşik saray ve tapınakla ilgili bilgiler okunacak..Bilmeden içerde okumak ve binaları tanımakla vakit geçirilmeyecek...Bizim yaptığımız hazırlık bile yetersiz kaldı...Siz daha uzun (Tay halkı gibi ) yavaş ve zevkini çıkara çıkara gezin....)))

Çıkışta seyyar satıcılardan buz gibi tropikal meyve aldık ve nehir botuna binmek üzere sahile doğru yürüdük..Grand Palace çıkışında sola dönerek gideceksiniz.. Sahilde ki  esinti muhteşem güzel geldi..Nehirde birçok ulaşım metodu var..En uygun olanı public motorlar..Bunlar bizim işkampavyaların biraz daha uzunu...5 renk hatvar.. Sarı,yeşil,turuncu,kırmızı ve gri..Uğradığı iskelelere göre ayrım yapılıyor.. Bot üstünde flamasını taşıyor..Bize hepsi uyduğu için hangisi gelirse ona biniyoruz..
Fiatda kişi başı 15-30 THB arasında değişiyor...Çok uygun ve hızlı.

Nereye gidiyorsunuz diye soran yokmu ?

Malum " Late Honeymoon" etkinliği kapsamında bu gece için özel bir tur aldım..Saat 19.00 da River City pier'den kalkacak "Chao Praya Princess" teknesine bineceğiz..Nehir boyunca romantik müzikler eşliğinde bir gece planladım...)))

Tekneye binince hoş geldin kokteyli ve uygun yiyecekler...daha sonra sıcak ve soğuk onlarca çeşit açık büfe ..meyveler..tatlılar..çay/ kahve ve inanılmaz hoş sesi olan bir bayan solist ile orkestra eşliğinde ışıl ışıl bir nehir turu yaptık..Tavsiye ederim.. Bazılarının aklında fiat konusu var..Merak etmeyin söyleyeceğim...az sonra.. geçen gün bizi gezdiren tuk tukçu Hong un götürdüğü turizm acentasından 1700 THB lik turu pazarlıkla 1200 THB ye ( kişi başı) aldım..

Gece otele dönüşü nehirden yapamadık çünkü public motorlar saat 19.30 dan sonra çalışmıyor.

Bizde bir tuk tukçu ile kısa bir pazarlıkla 350 den 250 THB ye anlaşarak püfür püfür otele döndük..Burası için yüksek bir para gelebilir ama hesaplayın TL olarak...50 THB 3 TL ise ...evet doğru 15 TL..

Çevirme korkusu,promil derdi,ehliyete el konma riski sıfır..)))

Herkese iyi akşamlar...

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmeniz dileklerimle... 
Sağlık,özgürlük,sevgi,aile,güvenilir dostlar...her ne sizi mutlu kılıyorsa..

























1 yorum:

  1. buraları gezmiş olmama rağmen resimerinizi an itibariyle kıskandığımı beirtmek isterim!

    YanıtlaSil